Αξιοθέατα

axiotheatoO νομός Λακωνίας είναι γεμάτος από αξιοθέατα: ήσυχες και γραφικές πόλεις, απρόσιτα σπήλαια, εντελώς αμόλυντα από τον ανθρώπινο παράγοντα οικοσυστήματα με σπάνια χλωρίδα και πανίδα και, βέβαια, δημοφιλείς τοποθεσίες παγκοσμίως γνωστές και διάσημες όπως την καστροπολιτεία της Μονεμβασίας και την Ελαφόνησο με μια από τις διασημότερες παραλίες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.
Αλλά και η περιοχή μας, ήδη γνωστή εδώ και δεκαετίες, φημίζεται για τα καταγάλανα νερά της, που έχουν πιστοποιηθεί άλλωστε με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λιγότερο γνωστά, αλλά απαράμιλλης ομορφιάς, ενδεικτικά και μόνο παραθέτουμε το ακρωτήριο Ξυλί, το οποίο διαπερνάται από το ένα άκρο στο άλλο με σηματοδοτημένο μονοπάτι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το φαράγγι της Λάρνακας, με τρεις διαφορετικές διαδρομές διαφορετικής δυσκολίας πολλά ξωκλήσια χαμένα μέσα στην αγκαλιά του Ταΰγετου και πολλά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος, με μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας προσέγγισης.
Και τα αξιοθέατα δε σταματούν εδώ. Γύθειο, Μάνη, Νεάπολη, Καρυές, Μολάοι, κάθε σημείο της Λακωνίας έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Απλά, ανακαλύψτε τα